Enric Bataller deixa Compromís perquè el seu paper transformador s'ha parat

L'exdiputat en el Congrés considera que en l'actualitat el partit és un actor prescindible en els àmbits estatal i europeu.

L'exdiputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Enric Bataller, en una imatge d'arxiu
L'exdiputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Enric Bataller, en una imatge d'arxiu / Compromís

L'exdiputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Enric Bataller, ha anunciat que deixa la militància en la coalició, ja que "el seu esperit transformador s'ha parat i, allò que és pitjor per a la societat, no està a l'altura de les circumstàncies que vivim, ni pareix complir un paper propi i diferent respecte d'altres formacions".

Així ho ha explicat en un comunicat, en el qual adjunta la carta remesa als membres de la Comissió Executiva Nacional i en què explica els motius que l'han portat a fer aquest pas arrere. Al seu parer, "la utilitat de Compromís ha arribat al punt final".

En la missiva ha remarcat que la coalició va nàixer per a combatre els grans problemes globals, com la crisi mediambiental o la desigualtat, des d'una perspectiva "pròpia i decidida a traure profit polític de tota la riquesa social valenciana de progrés".

No obstant això, ha lamentat que ara el debat s'ha comprimit en dos blocs únics, "una dreta oficial agressivament espanyolista i retalladora de drets, i una esquerra en què Compromís s'ha fet funcional amablement com un bon gestor en els nivells municipal i autonòmic, però com un actor prescindible en els àmbits estatal i europeu, precisament el tauler on realment s'està jugant la partida política de la qual depén el nostre futur com a poble".

També et pot interessar

stats