Fenoll i els exalcaldes d'Oriola acusats en el cas Brugal defenen la seua innocència

L'exalcaldessa d'Oriola Mónica Lorente insisteix a dir que l'adjudicació del contracte va estar sotmesa a un control escrupolós.

VÍDEO | Fenoll i els exalcaldes d\'Oriola acusats en el cas Brugal defenen la seua innocència

El principal acusat de la suposada trama de les irregularitats del contracte de recollida de fem de la ciutat d'Oriola, l'empresari Ángel Fenoll, s'ha proclamat "innocent" en la seua declaració davant del tribunal que jutja aquesta macrocausa, origen del denominat cas Brugal. Els exalcaldes d'Oriola José Manuel Medina i Mónica Lorente, també acusats, han defés igual que l'empresari la seua innocència. 

La Fiscalia Anticorrupció demana 37 anys i 8 mesos de presó per a Fenoll pels presumptes delictes de prevaricació, frau, suborn, tràfic d'influències, extorsió, coaccions, associació il·lícita, ús d'informació privilegiada i delicte electoral en el juí que se segueix en la secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant.

Fenoll ha obert la ronda de declaracions dels 34 acusats, després que la sala rebutjara aquest dimarts una petició de la Fiscalia d'ajornar la vista una setmana per a analitzar una resolució recent que anul·la part de les intervencions telefòniques.

L'empresari s'ha acollit al dret de respondre únicament al seu advocat, Mariano Bo, que s'ha limitat a preguntar-li si coneixia l'escrit d'acusació, si havia comés els fets investigats o si havia col·laborat o havia participat en els mateixos, i ha contestat que no a aquestes últimes qüestions. "No he comés cap delicte" ha assegurat Fenoll. 

Les declaracions han continuat amb l'exalcalde d'Oriola entre 1995 i 2007, el popular José Manuel Medina, per a qui demanen 12 anys de presó, que ha fet com Fenoll i només ha contestat al seu advocat. Medina ha defés la seua innocència des de l'inici de la intervenció. 

Aquesta vesprada ha sigut el torn de Mónica Lorente, també exalcaldessa del municipi, que igual que han fet Fenoll i Medina, ha defés la seua innocència i ha negat els fets. L'exedil popular ha insistit a dir que l'adjudicació dels contractes per a la recollida del fem va estar sotmesa a un control tècnic, jurídic i polític escrupolós, i ha esgrimit l'honradesa del PP com a primera línia de defensa. La Fiscalia demana 8 anys de presó per a ella, i la inhabilitació per frau i prevaricació.

També et pot interessar

stats