Font de Mora nega l’existència de “pagaments en B” des de la Fundació Jaume II El Just

L’exconseller de Cultura compareix en la comissió de les Corts sobre el cas Taula.

VÍDEO | Font de Mora nega l’existència de “pagaments en B” des de la Fundació Jaume II El Just

L’exconseller de Cultura i Educació, Alejandro Font de Mora, assegura que la Fundació Jaume II El Just “es va ajustar sempre a la llei” i que si haguera tingut coneixement de “pagaments en B” des de l’entitat, ho haguera “denunciat i corregit”. Així ho ha manifestat aquest dilluns durant la seua compareixença davant la comissió de les Corts que investiga les contractacions de la Generalitat amb la trama de l’Operació Taula.

Font de Mora ha derivat en la secretaria autonòmica la responsabilitat de la gestió de l’entitat, que segons el seu punt de vista, feia correctament i “amb una notable netedat”. “Tot el que es va invertir i va gastar estava informat jurídicament i suportat documentalment amb factures”, ha dit. 

L’exconseller també ha explicat que les persones sospitoses de liderar els pagaments irregulars de la fundació –el president, Vicente Burgos i l’anomenat “ionqui” dels diners, Marcos Benavent– ja estaven en l’entitat quan va arribar a la Conselleria, el 2003.

Socialistes, Compromís i Podem han anunciat la presentació d’una modificació de la Llei del monestir de Santa Maria de la Valldigna perquè d’ara endavant la gestió siga íntegrament pública i no depenga de fundacions privades, com la Jaume II el Just. 

Un desviament mitjà del 19% a Ciegsa

D’altra banda, sobre la pregunta de les licitacions d’infraestructures educatives a través de l’empresa Ciegsa durant la seua època de conseller d’Educació, ha contestat que en aquella  època el “desviament mitjà” del cost era del 19%. 

El passat 7 de febrer la comissió no permanent sobre Ciegsa va responsabilitzar el govern del Partit Popular d’haver dissenyat un sistema “per a eludir el control” administratiu en la construcció dels centres escolars que va generar uns sobrecostos de 486 milions d’euros. El dictamen va ser aprovat amb el vot en contra del PP. 

Més compareixences

Aquest dilluns també està prevista la compareixença del l'exdiputat provincial i exdirector de Relacions Internacionals de l'empresa pública Ciegsa Miguel Barranca.  Divendres estava citat l'exconseller d'Educació Esteban González Pons, que no acudirà per qüestions d'agenda. Sí que hi compareixerà l'exsecretari autonòmic i exvicepresident de la Diputació de València Máimo Caturla. 

En aquesta comissió queden per declarar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exsecretari del PSPV Ricardo Costa, que ho faran el dilluns 25 de febrer. Continuen sense data les compareixences d'Álvaro Pérez i de diversos empresaris.

També et pot interessar

stats