Ribó intentarà aplicar a València el model d’habitatges de lloguer públic de Viena

L’alcalde de la ciutat assegura que la vicealcaldia de Sergi Campillo no s’ha d’interpretar en clau successòria.

Ribó intentarà aplicar a València el model d’habitatges de lloguer públic de Viena
Ribó intentarà aplicar a València el model d’habitatges de lloguer públic de Viena

L’Ajuntament de València vol aplicar a la ciutat el model d’habitatges de lloguer de Viena, on un alt percentatge de les vivendes són de titularitat pública amb l’objectiu de forçar el preu de l’arrendament a la baixa. Així ho ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, en la seua primera entrevista a Les notícies del matí des que es va formar el nou govern municipal. 

Ribó ha explicat que a pesar de les diferències de pressupost entre la ciutat austríaca i la capital valenciana, es buscaran mecanismes públics i de col·laboració amb empreses privades per a avançar “a la màxima velocitat” en aquest objectiu, el qual considera un dels reptes prioritaris del consistori en la pròxima legislatura. 

L’emergència naix del fet que aquest problema d’accés té a veure amb “la vivenda de persones que treballen i no tenen recursos per a poder emancipar-se”, ha assenyalat Ribó, el qual ha reconegut que “no es va fer prou” sobre aquest tema “en la passada legislatura”, i també ha lamentat les iniciatives que no van progressar en la resta d’administracions.

L’accés nord al port, estrictament ferroviari

Un altre dels assumptes que preocupen l’alcalde és l’ampliació del port de València. Ribó ha insistit en la defensa que l’accés nord a través d’un túnel subterrani, que la Generalitat i Foment van anunciar a principi d’any, siga estrictament ferroviari i que “si fa falta introduir alguna zona intermodal” es faça a Sagunt, on hi ha molt de terreny al voltant de la zona portuària. “Plantejar-nos ara mateix un túnel per a camions quan d’ací a 20 anys aquest transport per carretera pot veure’s com un problema mediambiental podria ser un malbaratament de recursos”, ha explicat l’alcalde de València.

D’altra banda, Ribó s’ha mostrat satisfet per l’acord entre Compromís i el PSPV per a la formació d’un govern de coalició a l’Ajuntament de València després d’un llarg estira i amolla protagonitzat per fortes tensions i discrepàncies en públic. L’alcalde creu que malgrat que “els acords mai duen a la plena satisfacció de les parts” s’ha arribat a un “equilibri satisfactori”.

La vicealcaldia de Campillo, conseqüència de les negociacions 

Una de les conseqüències del pacte és la creació i el repartiment de dues vicealcaldies per a Compromís i el PSPV, que ocuparan respectivament Sergi Campillo i Sandra Gómez. Segons Ribó, això no s’ha d’interpretar en clau successòria sinó que és conseqüència de les negociacions amb els socialistes per a formar govern en el consistori.

Ribó ha explicat que Sergi Campillo és ara mateix la persona més preparada en el grup municipal de Compromís per al càrrec de vicealcalde, per la seua experiència com a assessor i regidor, però ha recordat que la decisió futura sobre una hipotètica candidatura de successió la prendran les bases en un procés de primàries.  

L’alcalde de València ha confirmat que ara mateix es manté en la intenció ja anunciada de no concórrer a un tercer mandat, però també ha dit que es veu “fort” i no ha descartat al 100% abandonar aquesta idea, si les circumstàncies ho demanen.

També et pot interessar

stats