Jorge Rodríguez confia que Generalitat i govern central es facen càrrec del nou col·lector

5 min.

L'Ajuntament d'Ontinyent ha aprovat per unanimitat sol·licitar al govern d'Espanya la declaració de zona catàstrofica perquè puguen ser reparats els danys en els béns públics, especialment el col·lector d'aigües, i privats que ha produït l'episodi de pluges i inundacions. Només en béns públics la xifra de danys s'eleva a aquesta població als 15 milions d'euros. Segons l'alcalde, Jorge Rodríguez, en una entrevista en Les notícies del matí, es posaran en marxa totes les mesures possibles perquè la població torne a la normalitat. 

Respecte a infraestructures públiques, el col·lector d'aigües preocupa especialment. La seua reparació costarà, segons ha dit Rodríguez, uns 9 milions d'euros i espera que la Generalitat el desenvolupe. L'objectiu és resoldre el problema de les aigües negres i aigües industrials que ara acaben en el riu i que amb el nou col·lector quedaria resolt. 

"Als alcaldes el que ens preocupa és sobretot la postemergència, quan és important que els compromisos es complisquen", ha assegurat Jorge Rodríguez per a seguidament afegir que està segura que tant Puig com el goven espanyol compliran i es recuperarà el col·lector. 

Pel que fa als 44 veïns i veïnes del barri de la Cantereria allotjats provisionalment, 17 han tornat a les seues cases i 8 vivendes han quedat inhabitables.

stats