L’eixida del número tres agreuja la crisi oberta a la Guàrdia Civil

El cap del comandament d’operacions canvia de destinació després de la destitució de Pérez de los Cobos

El tinent Fernando Santafé, cap del Comandament d'Operacions de la Guàrdia Civil
El tinent Fernando Santafé, cap del Comandament d'Operacions de la Guàrdia Civil / Europa Press

La crisi oberta en la Guàrdia Civil s’agreuja un poc més amb el canvi de destinació del cap del Comandament d'Operacions, el valencià Fernando Santafé, considerat el número tres de l'Institut Armat.

El seu lloc, segons ha informat el Ministeri de l'Interior, l'assumirà el general de divisió Félix Blázquez.

El tinent general Santafé deixarà el seu càrrec, una decisió que arriba després de la destitució del coronel Diego Pérez dels Cobos, cap de la Comandància de Madrid, per la polèmica relacionada amb la investigació judicial per la manifestació del 8M i l'inici del contagi del coronavirus.

Les mateixes fonts han assenyalat que el canvi de destinació de Santafé "s'ha precipitat", encara que estava previst, després de la dimissió del director adjunt operatiu, el tinent general Laurentino Ceña, que tenia previst deixar el càrrec al març, encara que es va paralitzar per la crisi sanitària. La idea era procedir al relleu el 2 de juny.

Aquest dimecres al Congrés, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que desconeix l’informe de la Guàrdia Civil sobre les manifestacions del 8M entregat al jutjat i ha negat qualsevol tipus d’ingerència en la tasca d’aquest cos i en el poder judicial. A més, s’ha limitat a defendre que tot s’emmarca en una remodelació de l’equip del ministeri.

L'oposició reitera la petició de dimissions

Una vegada conegut el relleu de Fernando Santafé, el president del PP Pablo Casado ha incidit que la "purga" continua a la Guàrdia Civil.

"A qui ha de cessar Sánchez ja és a Marlaska", ha dit Casado.

Per la seua part, des de Ciutadans, el seu portaveu adjunt, Edmundo del Val, ha dit que la decisió era "intolerable".

"Un altre servidor públic que paga les arbitrarietats i l'autoritarisme d'aquest ministre nefast, l'únic que veritablement sobra en Interior", ha dit Del Val.

També et pot interessar

stats