• La comissió sobre el finançament de PSPV i Bloc acorda emprendre accions legals contra els qui no hi compareguen

  Notícies Política | 23/01/2019 20:08
  À Punt NTC
  Comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc.

  Comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc. Inma Caballero (Les Corts)

  La comissió d’investigació de les Corts sobre el finançament electoral de PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 ha acordat per unanimitat emprendre accions legals contra els compareixents que no hagen acudit.

  Aquesta decisió s’ha pres davant les reiterades absències en aquesta comissió d’investigació, tot i que es té constància que han rebut la notificació en què se’ls cita a comparèixer-hi.

  El president de la comissió, el diputat de Podem César Jiménez, ha recordat que els citats tenen obligació de comparèixer-hi i ha fet al·lusió a l’article 502 del Codi Penal, que incorpora els delictes contra l’estat-comissions d’investigació en les cambres.

  Segons aquest, qui no comparega serà castigats pel delicte de desobediència i afig que “si fóra autoritat o funcionari públic, se li imposarà a més la pena de suspensió d’ocupació o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys”.

  L’última a no acudir ha sigut l’exalcaldesa de Dénia (PP) Ana Kringe, que estava citada en la sessió matutina d’aquest dimecres i que no ha acudit per quarta vegada. Prèviament, tampoc havien comparegut, entre d’altres, la directora general de Consum al Ministeri de Sanitat el 2008, Etelvina Andreu, i l’exministra de Medi Ambient Cristina Narbona.