La Conselleria d'Innovació impulsarà un sistema de finançament estable i plurianual per a les universitats

Carolina Pascual ha presentat a les Corts els objectius del seu departament per a la legislatura.

Carolina Pascual ha presentat a les Corts els objectius del seu departament per a la legislatura
Carolina Pascual ha presentat a les Corts els objectius del seu departament per a la legislatura

La Generalitat impulsarà un marc de finançament estable i plurianual per a les universitats públiques valencianes i celebrarà a l'octubre una primera reunió del grup de treball per a fer-ho possible. L'anunci l'ha fet a les Corts la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, durant una compareixença per a avançar les línies d'acció del seu departament durant la legislatura. 

Pascual també s'ha compromés a racionalitzar i ordenar els títols universitaris i a potenciar la investigació d'excel·lència i la captació de talent a través d'una nova institució i un mapa de la ciència amb els recursos tècnics i humans.

La consellera ha avançat que reunirà al desembre el pacte social per la innovació, per a sumar tots els agents implicats, amb l'objectiu d'impulsar polítiques que generen riquesa i contribuir a crear ocupacions de qualitat.

En l'àrea de societat digital, ha anunciat un "ambiciós" pla de transformació digital del teixit productiu de la Comunitat Valenciana per a modernitzar i augmentar la competitivitat de les empreses, i també l'impuls de la telefonia mòbil de cinquena generació i d'un observatori que treballe per la igualtat digital d'oportunitats.

També ha explicat que proposarà a les Corts un canvi legislatiu perquè l'Agència Valenciana d'Innovació, que ara depén de Presidència de la Generalitat, passe a estar adscrita a la conselleria que lidera. 

El diputat del PP Luis Martínez ha criticat el "rerefons polític" i la "guerra de butaques i milions" que al seu juí pateix la conselleria, i ha demanat a la titular que es comprometa a posar en marxa el nou model de finançament del sistema universitari per al 2020 i a evitar que les retallades afecten els centres valencians. Unes universitats que José María Llanos, de Vox, demana "arreglar" perquè en la seua opinió tenen un nivell d'exigència "irrisori". 

Per la seua banda, Fernando Llopis, ha criticat la gestió en innovació que va fer l'anterior responsable, el conseller Vicent Marzà, però ha promés "complicitat" a la nova consellera en les polítiques d'aquesta àrea. 

Els grups del Botànic han saludat la creació de la conselleria i la decisió d'ubicar-la a Alacant en les seues intervencions, que Pilar Lima, d'Unides Podem, ha aprofitat també per a reivindicar la universitat pública i gratuïta.

També et pot interessar

stats