La Coordinadora Valenciana d’ONGD espera una "sentència justa" en el cas Blasco

Rosa Pérez advoca per col·laborar estretament amb la Coordinadora Valenciana d'ONGD i destinar un 0,4% del pressupost de la Generalitat a la Cooperació.

Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu
Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Coordinadora Valenciana d’ONGD confia que les “abundantíssimes” proves documentals existents en les actuacions del cas Cooperació i les “contundents manifestacions” de molts dels testimonis i les proves pericials siguen suficients perquè l’Audiència Provincial de València dicte “una sentència justa i proporcionada a la gravetat dels fets jutjats”. I això, diuen, “malgrat les conformitats subscrites per la Fiscalia amb una gran part dels acusats”. 

La representant del sector de la cooperació internacional a la Comunitat Valenciana, Lourdes Tafaner, entén que el tribunal no ha de veure’s condicionat per les conformitats existents, en les quals no es garanteix de cap manera la devolució de diners desviats. 

“Una sentència que no supere les conformitats signades, llançaria a la ciutadania un missatge d’impunitat, que robar els diners públics ix gratis en el cas més immoral que ha sacsejat la Comunitat Valenciana, amb el presumpte desviament de, almenys, 4,5 milions d’euros destinats a la cooperació internacional en onze països empobrits”, afirma Tafaner. Per aquest motiu confien “plenament” que l’Audiència Provincial de València “dicte finalment una sentència ajustada a dret”.

Rosa Pérez advoca per col·laborar estretament 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, advoca, després de reunir-se amb la junta directiva de la Coordinadora Valenciana de ONGD, a col·laborar "estretament" perquè, destaca, el treball de Coordinadora és "fonamental" en l'àmbit de la cooperació.

Pérez Garijo s'ha compromés a complir les propostes anunciades, com per exemple dotar amb més diners la cooperació valenciana internacional i poder arribar al final de l'actual legislatura a destinar el 0,4% del pressupost de la Generalitat a projectes de Cooperació. Tafaner, per la seua part, li ha traslladat propostes com eliminar la "burocràcia excessiva" que impedeix que es puga dur a terme una cooperació "transformadora".

Agraïment a la ciutadania i concentració contra la corrupció

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD també han volgut agrair el suport a la campanya #justiciacasoblasco de prop de 300 persones i entitats socials, de tots els àmbits, que ha suposat poder sufragar part de les despeses judicials. 

En aquesta línia, aquest dijous a les 9:15 hores, han convocat la ciutadania i organitzacions socials a la porta de la Ciutat de la Justícia de València a una concentració sota el lema ‘Continuem netejant la corrupció’, per a demanar “una justícia efectiva i exemplar” en el Cas Blasco.

També et pot interessar

stats