La Fiscalia no veu delicte d'odi en la consulta de Vox sobre el col·lectiu LGTBI

Les Corts tramitaran la petició tenint en compte l'advertència del ministeri públic sobre discriminació i intromissió en la intimitat

Diputats de Vox a les Corts en una imatge d'arxiu
Diputats de Vox a les Corts en una imatge d'arxiu

La Fiscalia de la Comunitat Valenciana veu indicis de discriminació però no de delicte en la petició d'informació de Vox a les Corts sobre les persones que imparteixen cursos per a donar visibilitat a la realitat LGTBI. 

El 4 de juliol la mesa de les Corts va traslladar aquesta petició al ministeri públic, per a conéixer el criteri de la Fiscalia abans d'iniciar cap tràmit.

La conclusió dels i de les fiscals és que la petició no presenta indicis de la possible comissió d’un fet delictiu. Tanmateix, com que està referida exclusivament al col·lectiu LGTBI, interpreten que d'aquesta podria derivar-se alguna una forma de discriminació.

La Fiscalia també apunta que la petició podria suposar la revelació de l’orientació i identitat sexual dels afectats, cosa que podria suposar una intromissió en la intimitat, en els termes de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals.

En saber el criteri de la Fiscalia, Morera proposarà a la Mesa la tramitació de la petició, adjuntant en el tràmit el document del ministeri públic perquè es tinga en compte a l’hora d’efectuar la resposta, per tal de no incórrer en els supòsits de discriminació i revelació de dades íntimes de les quals alerta la Fiscalia.

També et pot interessar

stats