La Generalitat i Gandia col·laboren per a trobar i exhumar els assassinats pel franquisme

A la localitat hi ha una o diverses fosses comunes en el cementeri municipal sense identificar.

Rosa Pérez Garijo i Diana Morant signen un acord de col·laboració
Rosa Pérez Garijo i Diana Morant signen un acord de col·laboració / Europa Press

L’Ajuntament de Gandia i la Generalitat col·laboraran per a localitzar les fosses comunes del franquisme que es troben a la ciutat, així com a trobar i a exhumar les persones assassinades per la dictadura en el municipi, que es xifren en 62.

L’alcaldessa de la localitat, Diana Morant, ha assegurat que cal reparar el dany “per justícia, per a dignificar les institucions que no havien fet res fins ara”. A més, ha apuntat que a Gandia hi ha una o diverses fosses comunes en el cementeri municipal sense identificar i s’ha iniciat un procés obert per a localitzar-les.

“La nostra intenció és trobar les persones assassinades i tornar-les als familiars, perquè puguen enterrar-les de forma digna”, ha assegurat Morant.

Per la seua banda, la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que “és imprescindible tancar ferides després de més de 80 anys”. En aquest sentit, ha assegurat que la voluntat del Consell és continuar desenvolupant la Llei de memòria democràtica, “fins a exhumar tots els cossos de les fosses”.

També et pot interessar

stats