La Granja de la Costera repetirà les eleccions municipals el 17 de novembre

Aquest municipi és l’únic pendent de constituir-se a la Comunitat Valenciana, després dels comicis del 26-M.

La Granja de la Costera repetirà les eleccions municipals el 17 de novembre
La Granja de la Costera repetirà les eleccions municipals el 17 de novembre

La Granja de la Costera repetirà les eleccions municipals el 17 de novembre. Així, l’Ajuntament deixarà de ser l'únic de la Comunitat Valenciana que quedava pendent de constituir-se després de les eleccions municipals del 26 de maig.

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret segons el qual es convoquen les eleccions locals en 35 municipis on no es va presentar cap candidat per als comicis del 26-M i en tres més on l’escrutini va quedar anul·lat per irregularitats.

Un de tots tres és aquest xicotet municipi de la comarca de la Costera, on la Junta Electoral Central va acordar que es repetiren les eleccions a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació.

El 26 de maig es van adjudicar quatre regidors al PSOE i 3 al PP per un únic vot de diferència, entre els 107 dels socialistes i els 106 dels populars. El PP va impugnar l'única mesa electoral, ja que un dels vocals figurava com a candidat en la llista del PSOE i incorria en una causa d'incompatibilitat definida per la llei.

Així, la JEC li va donar la raó al PP i va assegurar que aquesta irregularitat era tan greu que afectava tot el procediment de votació i va declarar la nul·litat dels comicis, cosa per la qual era necessari que es repetiren.

També et pot interessar

stats