La ronda de consultes dels partits amb Felip VI començarà el 10 de desembre

El monarca rebrà els representants dels 19 partits al llarg de dos dies.

El rei Felip VI amb la presidenta del Congrés Meritxell Batet durant una reunió prèvia a la ronda de consultes de la passada legislatura
El rei Felip VI amb la presidenta del Congrés Meritxell Batet durant una reunió prèvia a la ronda de consultes de la passada legislatura / Efe.

El dimarts 10 de desembre el rei començarà la ronda de consultes amb els representants dels partits per a constatar si hi ha algun candidat que puga obtindre els suports suficients per a ser investit com a president del govern. Un cicle de reunions que previsiblement es prolongarà durant un parell de dies.

La Casa Reial ha fixat els dies i hores d'aquestes reunions després de rebre aquest dimecres per part de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el llistat de representants dels 19 partits que acudiran a les consultes. 

Els independentistes d'Esquerra Republicana i EH Bildu ja han avançat que, fidels al seu costum, no acudiran a la ronda de consultes que obrirà el rei per a la sessió d'investidura, ni tampoc la CUP, que per primera vegada tenia oportunitat de fer-ho i ha declinat anar-hi.

Presidència del Congrés ha transmés aquest dijous els horaris a cadascuna de les formacions polítiques. 

El diputat de Fòrum Astúries, Isidro Martínez Oblanca, serà el primer a assistir al palau de la Zarzuela, en compliment del reglament, que estableix un orde de visites de menor a major representació parlamentària. 

També et pot interessar

stats