L’Ajuntament d’Alacant aprova els pressupostos de 2019

El PP tira avant els comptes municipals amb el suport de l’edil trànsfuga, Fernando Sepulcre, i l’abstenció de Guanyar, Ciutadans, Compromís i la regidora no adscrita, Nerea Belmonte.

L’Ajuntament d’Alacant aprova els pressupostos de 2019
L’Ajuntament d’Alacant aprova els pressupostos de 2019

Aquest dimarts al migdia s’han aprovat, en un ple extraordinari, els pressupostos de l’Ajuntament d’Alacant per a 2019. Els populars, actualment en el govern, han comptat amb el vot a favor de Fernando Sepulcre, un dels dos edils trànsfugues que formen part de la corporació municipal aquesta legislatura. El regidor d’Hisenda, Carlos Castillo, ha assegurat que “es tracta dels millors pressupostos en molt de temps i els primers, després de la cancel·lació del pla d’ajust”. 

D’altra banda, el grup municipal socialista, format per sis regidors, han votat en contra. La portaveu, Eva Montesinos, ha explicat que “es tracta d’uns pressupostos impulsats per un trànsfuga i que gestionarà un equip de govern diferent al d’ara, en vista de la proximitat de les eleccions municipals”.

Les abstencions de Guanyar, Ciutadans, Compromís i l’altra regidora no adscrita, Nerea Belmonte, és el que realment ha permés que els comptes eixiren avant. En tots els casos, aquests grups han al·ludit a la responsabilitat de no deixar la ciutat sense pressupostos.

Els comptes de 2019 superen els 257 milions d’euros i s’han rebutjat totes les al·legacions presentades pels sindicats, el veïnat i els partits polítics. Una qüestió molt criticada pels partits de l’oposició, que han criticat l’actitud poc dialogant de l’actual equip de govern. En aquest sentit, des del PP consideren que el període d’al·legacions no era per a renegociar els pressupostos i que han sigut els tècnics municipals els qui han rebutjat, una per una, totes les reclamacions.

També et pot interessar

stats