L'alcalde de la Llosa es querellarà per les acusacions d'augmentar el cens

El socialista José Ricardo Casals acusa el consistori d'empadronar persones "de fora del poble a canvi de treball".

L'alcalde de la Llosa, Ximo Llopis, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de la Llosa, Ximo Llopis, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de la Llosa

L'alcalde de la Llosa, Ximo Llopis, presentarà una querella contra el portaveu del PSPV, José Ricardo Casals, per les "falsedats i mentides que proferix sobre el padró municipal".

Casals va denunciar que, en els últims sis mesos, Llopis havia incrementat el cens electoral "empadronant persones de fora del poble a canvi de treball", un fet que assegura que ja va ocórrer en les eleccions de 2011 i 2015.

Segons fonts del consistori, al contrari que a Vilamalur, no s'ha produït cap empadronament il·legal, i han assegurat que l'exalcalde d'Onda, Juan Miguel Salvador, va ser qui, juntament amb José Ricardo Casals, "va fer la denúncia falsa". Sobre aquest tema, han recordat que Salvador i 45 persones més "van intentar empadronar-se de manera irregular a Vilamalur per a intentar perpetrar un frau electoral". També critiquen que, malgrat el que afirma el regidor socialista, el nombre del veïnat no s'ha incrementat en els últims quatre anys, sinó que ha passat de 988 habitants en 2015 a 951 en 2019.

Així, l'ajuntament ha explicat que en 2019 hi ha hagut 40 altes en el padró i 25 baixes, "una situació totalment normal tenint en compte naixements, defuncions i canvis de domicili, no com a Vilamalur on el PSOE pretenia empadronar de colp 40 persones".

També et pot interessar

stats