L'enuig de la ciutadania per unes noves eleccions es trasllada a internet

Diferents iniciatives es mouen en xarxes i el web per a demanar que es reduïsquen les despeses per la nova convocatòria electoral.

L\'enuig de la ciutadania per unes noves eleccions es trasllada a internet
L'enuig de la ciutadania per unes noves eleccions es trasllada a internet

La convocatòria de noves eleccions per al pròxim 10 de novembre ha despertat les reaccions de la ciutadania, també en el món digital. L'enuig perquè els polítics no s'hagen posat d'acord per a formar govern, així com la despesa que suposa posar en marxa la maquinària electoral ha creat en les xarxes socials i en diferents plataformes iniciatives encaminades a reduir al màxim els diners destinats als nous comicis.

La proposta de rebutjar rebre propaganda electoral, una opció que permet l'Institut Nacional d'Estadística en el seu web, s'ha estés en les xarxes socials com la pólvora, fins al punt que el portal de l'INE es va col·lapsar per la quantitat de peticions rebudes. El següent missatge també s'ha fet ben popular en els grups de WhatsApp.

                                           

En Change.org es mouen diferents tipus d'iniciatives relacionades amb el 10N. Per exemple, una que demana als diputats i diputades que renuncien a la indemnització de transició, que comprén el període entre la disolució de les cambres fins a la celebració d'eleccions, una xifra que arriba als 9.273,74 euros bruts per a la majoria de circumscripcions. De moment, 222 dels 247 diputats que han perdut l'escó l'han demanada. La petició acumula prop de 500.000 signatures en la plataforma. L'etiqueta és "si no curres, no cobres".

Altres etiquetes que s'estan movent en xarxes socials relacionades amb la cita electoral tenen a veure amb la desmobilització de la ciutadania, com ara #JoNoVote, o amb la pròpia data dels comicis, #10N, o #EleccionsNovembre2019.

També et pot interessar

stats