Les Corts aproven ampliar les ajudes a les víctimes de violència masclista fins a 75.000 euros

Els grups parlamentaris també acorden modificar la llei que estableix noves formes de gestió dels ports.

Les Corts aproven ampliar les ajudes a les víctimes de violència masclista fins a 75.000 euros
Les Corts aproven ampliar les ajudes a les víctimes de violència masclista fins a 75.000 euros

Les Corts han aprovat per unanimitat ampliar les ajudes a les víctimes de violència masclista fins als 75.000 euros. D’aquesta manera, els fills i les filles de dones mortes per violència masclista rebran indemnitzacions similars a la de les víctimes per terrorisme.

Aquest dijous, els grups parlamentaris han negociat les 205 esmenes presentades a la Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, i n'han aprovades 78.

En la votació de la llei també s’ha aprovat modificar la llei de ports perquè puguen crear-se organismes autònoms. D’aquesta manera, s'ha aprovat que el 40% de les taxes que recapte cada port titularitat de la Generalitat revertisca en les seues instal·lacions, i que els seus consells de gestió i d'administració tinguen almenys un 51% de representants de la Generalitat i almenys un 9% de l'Ajuntament on estiguen establits.

També s’ha acordat modificar la llei de participació institucional per a canviar la distribució d’ajudes a patronals i sindicats i puguen accedir a subvencions les organitzacions minoritàries.

El diputat autonòmic de Podem, Antonio Montiel, ha indicat que “tots els sindicats que tinguen representació raonable, siguen intersectorials i tinguen representació a tot el territori valencià passaran a tindre uns drets”.

Però el tripartit del Pacte del Botànic no s’ha posat d’acord per a crear un impost a les begudes amb sucre, ni una taxa turística. En aquest sentit, el síndic socialista, Manolo Mata, ha explicat que no és necessari un impost a les begudes ensucrades perquè el sector ja s’autoregula, ni comparteixen una taxa turística de tipus autonòmic.

Per la seua banda, tant el Partit Popular com Ciutadans han criticat que no abaixen impostos. La portaveu adjunta del Grup Popular a les Corts, Eva Ortiz, ha assegurat que advoquen “per una baixada massiva d’impostos, quant a successions, patrimoni, bonificacions relacionades amb els fills. Totes han sigut tombades pel Botànic”.

També s’ha pogut aprovar una esmena de Ciutadans amb el vot a favor de Compromís perquè la seu de l’Agència Valenciana d’Innovació estiga a Alacant.

També et pot interessar

stats