Les Corts reclamen celeritat en la reparació dels danys de l'episodi de pluges

Els grups aproven una proposició per unanimitat que demana mesures urgents per a recuperar la normalitat i rescabalar les víctimes.

El president de les Corts, Enric Morera, llegeix la proposició no de llei al parlament
El president de les Corts, Enric Morera, llegeix la proposició no de llei al parlament / Corts.

Les Corts han aprovat aquest dijous per unanimitat una proposició no de llei d'urgència, consensuada per tots els grups parlamentaris, per a reclamar la màxima celeritat en la reparació dels danys i l'ajuda a les persones afectades per l'episodi de pluges torrencials derivat de la gota freda de la setmana passada.  

La proposició reclama la declaració de zona catastròfica per als municipis més castigats per les inundacions i insta el Consell i el govern espanyol perquè prenguen les mesures necessàries en el marc de les seues competències perquè s'acceleren els treballs que permeten recuperar la normalitat i rescabalar les víctimes. 

En aquest sentit, es demana aplicar la declaració de "zona afectada greument per emergència de protecció civil" segons la Llei 17/2015 i aplicar les mesures derivades d'aquesta per a pal·liar els danys. 

Els grups també reclamen que es constituïsca una comissió de coordinació entre les administracions per a determinar i quantificar els danys, facilitar les reclamacions a les assegurances i supervisar l'aplicació de les indemnitzacions.

La declaració trasllada des de les Corts el condol a les víctimes, el suport als damnificats i l'agraïment als equips de rescat i emergències.

També et pot interessar

stats