L'exalcalde d'Elx nega irregularitats en la venda de la parcel·la en què es construí un hospital privat

Alejandro Soler (PSOE) declara com a investigat per la venda d’un terreny municipal del polígon industrial de la Torre del Pla.

Alejandro Soler, aquest divendres
Alejandro Soler, aquest divendres

L'exalcalde d'Elx Alejandro Soler ha negat davant el jutge que hi haguera cap irregularitat en la venda d'una parcel·la municipal on es va construir l'IMED, un hospital privat. Els terrenys que estan sota lupa judicial estan ubicats al polígon industrial de la Torre del Pla d’Elx, al Baix Vinalopó. 

Soler, del PSOE, ha declarat aquest divendres com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació derivat d'aquesta transacció, que es va dur a terme a través de l'empresa municipal Pimesa. 

Tot i que la compra venda es va produir fa ja onze anys, la secretària general del PP, Eva Ortiz, va denunciar l'operació el mes d'octubre passat al·legant un possible delicte de malversació i prevaricació.

L'exalcalde d'Elx s'ha mostrat segur que la querella s'arxivarà: "Aquest procediment no només ha d’omplir de vergonya els responsables del PP que l'han dut a terme, sinó que espere que demanen disculpes en el moment en què s'arxive", ha afirmat. 

Aquest matí han declarat també com a investigats el que va ser portaveu socialista, Alejandro Pérez, i Federico Buyolo, exregidor de la mateixa formació a l'Ajuntament d'Elx.

Els fets van succeir fa onze anys, quan el consistori era propietari d'un solar de la Torre del Pla que es va vendre a Hospimar a través de l'empresa pública Pimesa per a construir l’hospital. Els denunciants es queixen que l'operació hauria d'haver-se d’haver-se dut a terme com a concurs públic.

També et pot interessar

stats