L’exdirector d’Acuamed assegura que en 2007 es va gastar en publicitat el 74% dels ingressos

Arcadio Mateo afirma que Crespo Gomar "és la punta de l'iceberg" d'un "operatiu" d'àmbit estatal de l'empresa pública en 2007.

Arcadio Mateo en la comissió d'investigació de les Corts. Europa Press
Arcadio Mateo en la comissió d'investigació de les Corts. Europa Press

L'exdirector general d’Acuamed Arcadio Mateo ha afirmat que l'empresa pública en 2007 va gastar 7,4 milions d'euros en publicitat, xifra que va suposar el 74% de la seua facturació. Així mateix, va tindre unes pèrdues de 7,4 milions d’euros.

Arcadio Mateo s'ha pronunciat així en la comissió d'investigació de les Corts sobre el finançament electoral del PSPV-PSOE i el Bloc en 2007 i 2008, on ha recordat que està investigat en l’operació Frontino, que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castejón sobre un presumpte frau milionari en l'empresa pública.

Mateo, qui va dirigir Acuamed entre 2012 i 2016, ha explicat que el jutge li va demanar que aportara la documentació que tinguera, per la qual cosa li va fer arribar 47 contractes de publicitat de l'empresa pública de l'any 2007, que sumen 7,4 milions d'euros i en els quals es va seguir un "modus operandi molt semblant".

Segons ha indicat, dos d’aquests contractes es van adjudicar a l'empresa Crespo Gomar i a una filial d'aquesta, Miracasa, després de seguir un procediment restringit, perquè com que no superaven els 211.000 euros sense IVA es convidava tres empreses i se'n seleccionava una.

En aquest sentit, Mateo ha indicat que, per als contractes en totes dues dessalinitzadores, es van presentar Crespo Gomar, Miracasa i una tercera empresa "per omplir", i un es va adjudicar a Crespo Gomar i un altre Miracasa. "Al meu poble, això és blanc i en botella", ha afegit.

L’exdirector d’Acuamed ha afirmat que això mateix es repeteix "sis o set vegades amb altres empreses", i ha afirmat que les adjudicacions a Crespo Gomar són “la punta de l'iceberg" d'un "operatiu" d'àmbit estatal de l'empresa pública en 2007.

També et pot interessar

stats