Mata: “Ara com ara crec que les eleccions seran el 26 de maig”

El síndic del PSPV a les Corts assenyala que Pedro Sánchez “ha pres la decisió correcta”, malgrat que reconeix que la ciutadania valenciana serà la més afectada per la dissolució de les cambres.

Manolo Mata en 'À Punt Notícies matí'
Manolo Mata en 'À Punt Notícies matí'

El síndic del PSPV a les Corts, Manuel Mata, considera que cal analitzar amb deteniment la "situació complexa" d'un possible avançament electoral a la Comunitat Valenciana. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí, on ha assegurat que creu que “ara com ara les eleccions seran el 26 de maig”, malgrat que ha reconegut que “cal pensar-s'ho”, que hi ha de termini per a decidir-se fins al 5 de març i que Ximo Puig hi prendrà “la millor decisió per a la ciutadania valenciana”.

Sobre la decisió de Pedro Sánchez de fixar la data per a les generals el pròxim 28 d’abril, Mata ha indicat que el president del govern central “ha pres la decisió correcta”. No obstant això, ha reconegut que, la dissolució de les cambres, a qui més afectarà serà als valencians i a les valencianes. I espera que aquestes cites electorals servisquen per a mobilitzar l’esquerra. “El PSOE serà la primera força política a Espanya, i el PSPV, a la Comunitat Valenciana”, ha assegurat. Així mateix, ha convidat els partits independentistes a "reflexionar" per fer caure uns pressupostos "juntament amb la dreta".

En aquest sentit, el síndic del PSPV ha assegurat que “ja no existeix la possibilitat de sorpasso de Podem als socialistes de la mateixa manera que no creu que Ciutadans puga passar per davant del PP. “La divisió de la dreta ha d’afavorir la unitat de l’esquerra”, alertant de la pujada de partits d’extrema dreta. Sobre la configuració de les llistes del seu partit per a la cota electoral, Manolo Mata ha indicat que li agradaria anar-hi, sempre que la formació li done suport.

Una "cleptocràcia" a la Comunitat Valenciana

Manolo Mata també s'ha pronunciat sobre les últimes dades conegudes del cas Erial, que ha qualificat de "vergonyós", i ha dit que Eduardo Zaplana va crear una "cleptocràcia" a la Comunitat Valenciana, "un sistema dissenyat per a furtar". Hi ha afegit que, davant d'aquesta situació, cal que l'esquerra estiga unida. "La part roïna és que les formacions progressistes no siguem capaces de no discutir entre nosaltres", ha conclòs.

També et pot interessar

stats