Mollà marca com a “gran repte” que el camp valencià siga rendible

La consellera d’Agricultura destaca la creació d’un departament específic que prioritze el paper de la dona en el món rural.

La consellera Mireia Mollà durant la intervenció a les Corts
La consellera Mireia Mollà durant la intervenció a les Corts / À Punt NTC

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, es marca com a "gran repte" de legislatura que el camp valencià siga rendible. Mollà ha dibuixat aquest migdia les línies mestres del seu equip de govern: totes pivoten entorn de la sostenibilitat i la minimització de la petjada de l’ésser humà en el medi.

“Ens trobem en estat d’èmergència climàtica”, ha iniciat de manera contundent el discurs a les Corts. La consellera ha recordat les pluges torrencials i els desbordaments en nombrosos municipis de la Vall d’Albaida i el Baix Segura, “que han arrossegat vides humanes i han causat milers de danys”, per tal de reparar uns perjuís que podrien repetir-se. “La tensió climàtica serà recurrent, i ara ens ha posat a prova”, ha alertat.

Mollà ha reconegut les demandes de moviments com ara Fridays for Future i ha manifestat la intenció de continuar l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic, en línia amb les polítiques europees, que aposten per rebaixar com a mínim un 40% les emissions de gasos d’efecte d'hivernacle en 2030 i augmentar l'ús d’energies renovables, amb l’objectiu de descarbonitzar l’energia en els pròxims trenta anys. Per tal que siga possible, la consellera ha anunciat l’impuls d’una llei valenciana de canvi climàtic i transició econòmica, que implique la participació de molts agents socials a escala local, a més d’atraure la injecció de fons internacionals.

“La nova PAC ha d’atendre les particularitats de la nostra agricultura valenciana”, ha continuat la consellera sobre el manteniment de les ajudes directes per tal de donar suport a aquests negocis, amb el suport en gran part de les famílies del territori. També ha avançat la continuïtat de la llei de l’horta i la protecció del “pulmó verd” de la comarca, amb un marc regulador dels usos del sòl que fomenten l’activitat productiva i la protecció de l’horta de València. “Hui també n'està amenaçada la sostenibilitat”, ha admés durant la intervenció.

Prioritzar la figura de la dona en el món rural

“Tenim igualtat?”, ha preguntat Mollà a la cambra. La responsable d’Agricultura ha destacat la intenció de convertir el compromís de la passada legislatura en una realitat i crear un departament específic que prioritze el paper de la dona en el món rural. “Hem de facilitar la incorporació de les dones al sector agrari, millorar les condicions de treball i la seua evolució”, ha apuntat, a més d’atacar els models que perpetuen la discriminació.

També et pot interessar

stats