El primer seminari del Consell establirà el full de ruta per als pròxims mesos

El Consell aprova el calendari laboral, que inclou el 24 de juny, dia de Sant Joan, com a festiu autonòmic.

El ple del Consell d'aquest divendres a Borriana
El ple del Consell d'aquest divendres a Borriana / À Punt Notícies

El ple del Consell s'ha reunit aquest divendres a Borriana. Des de la capital de la Plana Baixa, el govern valencià s'ha traslladat a Montanejos, a l'Alt Millars, on esta vesprada s'inicia el tradicional seminari semestral de l'executiu.

Aquest és el primer seminari de la legislatura i l'elecció de Montanejos per a celebrar aquest conclave on s'establirà el full de ruta per als pròxims mesos no és casual. Entre els eixos d'aquesta reunió de cap de setmana, està la lluita contra el despoblament.

A Borriana, el ple del Consell ha aprovat el decret que determina el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l'any 2020. L'any que ve el 24 de juny, festa de Sant Joan, serà festiu autonòmic. En total n'hi haurà dotze, que es completaran amb els dos dies que han de determinar els ajuntaments i que corresponen a festes de caràcter local.

Nous criteris per a la selecció, promoció i mobilitat en la Policia Local

El Consell ha aprovat el decret que estableix les bases i els criteris generals per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories dels cossos de la Policia Local de la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha explicat que el decret respon a la necessitat de regular les noves exigències contemplades en la Llei de coordinació de Policies Locals de la Comunitat.

Entre les novetats que recull el decret hi destaquen la rebaixa en l'altura que s'exigeix a les dones, que passa de 1,60 metres a 1,58, i que hi haurà una reserva per a dones d'un 30% de les places que es convoquen per a l'accés a l'escala bàsica. A més, el decret elimina les barreres d'accés per a certs col·lectius, ja que estableix que els quadres d'exclusions mèdiques en cap cas podran suposar discriminació de les persones amb diabetis, VIH ni qualsevol altra malaltia immunològica no asintomática.

200.000 euros per a les cooperatives agroalimentàries

A Borriana, el Consell també ha aprovat la signatura d'un conveni entre la Conselleria d'Economia i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana (FECOAV) per a col·laborar en el seu funcionament. La subvenció, que ascendeix a 200.000 euros per a l'exercici 2019, té com a objectiu finançar el funcionament de la FECOAV i el foment i impuls les cooperatives agroalimentàries en la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats