Naiara Davó: “Es poden trobar mecanismes legals per a fer-nos arribar els diners i, si no, haurem d’aplicar ajustos”

La síndica d’Unides Podem ha criticat les dificultats que passa “una autonomia infrafinançada” i ha responsabilitzat el PSOE de la impossibilitat de formar govern.

La síndica Naiara Davó durant l'entrevista en 'Les notícies del matí'
La síndica Naiara Davó durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La síndica d’Unides Podem a les Corts, Naiara Davó, ha assegurat aquest dimarts que, si hi ha voluntat política, es poden trobar mecanismes legals per a fer arribar els diners que deu l’Estat espanyol a la Comunitat Valenciana. “Si no els rebem, haurem d’aplicar uns ajustos que no volem aplicar”, ha continuat, a més de reiterar la postura dels socis de govern en dir que mai tocaran els pilars socials. La síndica ha criticat les dificultats que passa “una autonomia infrafinançada” com la valenciana i ha responsabilitzat el PSOE de la impossibilitat de formar un govern de coalició. “El PSOE s’està equivocant perquè no està sabent llegir la societat. El 28 d’abril vam tindre una participació extraordinària que ens va dir que conformem un govern de coalició progressista, i el PSOE continua tancat en l’Espanya bipartidista monocolor”, ha apuntat.

El govern espanyol pagarà, abans que finalitze l’any, els 450 milions d’euros de les entregues a compte i injectarà de manera extraordinària 250 milions provinents del FLA (Fons de Liquidesa Autonòmic), els quals estan condicionats a l’aplicació de retallades per part del govern valencià. “Se’ns deuen 450 milions nostres més 280 milions de l’IVA, i diuen que ens en donaran 250 mitjançant un crèdit que hem de tornar… em sona a broma”, ha criticat la síndica d'Unides Podem a les Corts, Naiara Davó, durant una entrevista a Les notícies del matí.

A banda de les dificultats de pacte entre socialistes i Unides Podem, Davó ha valorat com “desesperada” l’oferta d’abstenció condicionada de Ciutadans a la investidura de Pedro Sánchez. “Rivera va a la desesperada davant unes enquestes que li donen una davallada molt gran. El senyor Sánchez hauria de recordar el missatge que li va enviar la militància la mateixa nit electoral quan li deia: ‘Amb Rivera no’”, ha expressat, a més de censurar “els constants gestos que ha fet a la dreta, a Ciutadans i el PP, demanant l’abstenció”.

També et pot interessar

stats