Nules demana la dimissió del ministre d’Agricultura per la crisi de la taronja

L’ajuntament reclama que Luis Planas abandone el càrrec per les crítiques de falta de professionalitat que ha fet al sector citrícola

Els agricultors han eixit al carrer en dues ocasions en manifestacions multitudinàries en defensa del sector
Els agricultors han eixit al carrer en dues ocasions en manifestacions multitudinàries en defensa del sector

L’Ajuntament de Nules, a la Plana Baixa, ha demanat aquest dijous en el ple municipal la dimissió del ministre d’Agricultura del govern espanyol, Luis Planas, per les crítiques que va vessar contra el sector citrícola al qual acusa de falta de professionalitat en la gestió de la crisi de la taronja. Unes crítiques que van arribar després que representats dels agricultors anaren a Europa a reclamar solucions per a la situació que viuen.

Només ha votat en contra de la dimissió del ministre el Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Nules. La petició es va presentar quan es va veure que Planas responsabilitzava el sector citrícola de la crisi que viu. Més concretament, va acusar la interprofessional citrícola de falta de professionalitat i als productors de no estar prou organitzats per a fer front al que està passant.

L’alcalde de Nules, David García, considera que hi ha “motius suficients” per a demanar aquesta dimissió per la seua “deixadesa” en aquest tema que afecta molta gent que viu del cultiu dels cítrics. “Que se’n vaja a casa i que es dedique a una altra cosa”, ha reclamat i ha afegit: “no ens poden permetre governants que donen l’esquena a aquests problemes”.

Els citricultors han eixit al carrer en dues ocasions en els últims mesos en diversos punts de la Comunitat Valenciana per denunciar la situació que viu el sector, amb l’afonament dels preus per l’entrada en el mercat de la taronja sud-africana en virtut d’un acord comercial amb aquest últim país. Reclamen que s’aplique la clàusula de salvaguarda per a bloquejar així la importació d’aquests cítrics i protegir el producte autòcton.

També et pot interessar

stats