Podem exigeix la paralització immediata del projecte urbanístic al Portitxol de Xàbia

El grup municipal assegura que el pla arrasarà 40.000 m² de massa forestal d’una de les zones de major valor ecològic del municipi.

Podem exigeix la paralització immediata del projecte urbanístic al Portitxol de Xàbia | Europa Press
Podem exigeix la paralització immediata del projecte urbanístic al Portitxol de Xàbia | Europa Press

Podem, a Xàbia, ha presentat noves al·legacions contra el pla d’actuació urbanística de la partida del Portitxol i ha exigit la paralització immediata del projecte perquè, segons afirmen, arrasarà 40.000  m² de massa forestal en una de les zones de major valor ecològic del municipi. 

Podem Xàbia ha presentat les al·legacions durant el període d’exposició pública del projecte de desenvolupament urbanístic del Portitxol. La formació política adverteix que el gran valor mediambiental de la zona no resideix només en l’illa, les cales i les platges. També es basa en la seua massa boscosa, que es veurà directament minvada per aquest projecte. 

El portaveu de l’assemblea de Podem Xàbia, José Vicente Català, ha assegurat que el projecte contempla “parcel·les de 2.000 i 3.000  m² que es carreguen tot el patrimoni natural que ací tenim”. 

És per aquesta raó que demanen la paralització immediata del projecte, basant-se en la premissa que no es tracta de sòl urbà. Al·leguen que la Llei d’ordenació del territori de la Comunitat Valenciana exigeix que els sòls urbanitzables disposen de les insfraestructures necessàries per atendre les necessitats bàsiques de les persones i activitats que ocupen les edificacions previstes. Per exemple, adverteixen que la carretera que hi ha no podrà assumir el trànsit que generarà l’hotel i els xalets que està previst construir a la zona.

Des de Podem Xàbia recorden que molt a prop d’aquesta zona, concretament en el Portitxol Nord, ja es van fer 6 conjunts edificats, que van “destrossar” el paisatge. Per això demanen la Conselleria de Medi Ambient que faça una avaluació territorial i estratègica del sòl que servisca per a proposar les mesures de protecció addients.

També et pot interessar

stats