Podem plantejarà una reunió amb el Botànic i EUPV per a abordar una candidatura conjunta al Senat

Estañ diu que això suposaria una defensa comuna dels interessos valencians, com un finançament autonòmic just o les inversions que corresponen.

Antonio Estañ
Antonio Estañ / Arxiu

L'executiva del Consell Ciutadà Valencià (CCV) de Podem ha aprovat explorar la possibilitat de formalitzar una candidatura conjunta al Senat amb EUPV i els socis del pacte del Botànic. Per això, planteja "mantindre en el més breu termini possible" una reunió amb aquestes formacions progressistes.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que en 2016 no es va poder aconseguir un acord per la posició de l'executiva del PSOE. Per al síndic de la formació morada, es tractava "d’una proposta lògica que era compartida pels socialistes valencians".

Estañ ha defés que en les anteriors eleccions generals el PP va obtindre, amb prop del 30% dels vots vàlids, el 60% dels escons del Senat. Segons ell, els populars han utilitzat aquesta majoria “únicament per a bloquejar polítiques de progrés i posar fi a carreres polítiques, mai per a treballar per als interessos del país".

Segons el síndic de Podem, una candidatura conjunta al Senat també suposaria una defensa comuna dels interessos valencians, com un finançament autonòmic just o les inversions que corresponen.

Precisament, la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, va plantejar la setmana passada la possibilitat d'una "confederació botànica" per al Senat.

També et pot interessar

stats