Rivera anima la gent "decebuda amb Sánchez" a canviar el seu vot si volen eixir del bloqueig polític

El PP situarà l'economia com a eix i es presentarà com el partit en el qual han confiat els espanyols en temps de crisi.

El president del grup parlamentari Ciutadans, Albert Rivera, aquest dijous, a la seua arribada al Congrés dels Diputats
El president del grup parlamentari Ciutadans, Albert Rivera, aquest dijous, a la seua arribada al Congrés dels Diputats / Mariscal (Efe)

Els partits ja parlen en clau electoral. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha animat la gent "decebuda" amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a canviar el seu vot en les pròximes eleccions generals si el que volen és que se supere l'actual bloqueig polític. Mentrestant, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha convocat dilluns que ve al comité executiu nacional del PP per a preparar el disseny de la campanya del 10N. El PP situarà l'economia com a eix clau i es presentarà com el partit en el qual han confiat els espanyols en èpoques de crisi i desacceleració.

El líder taronja ha aconsellat que es vote "pensant en Espanya i en l'economia", no en les "pors" que, al seu parer, intentarà generar Sánchez "dividint Espanya en dos". En relació amb això, Rivera ha insistit a rebutjar possibles fórmules de col·laboració electoral amb el PP, ja que això permetria ficar "en el mateix sac" a tots els partits a la dreta del PSOE, que intentaria usar la idea de: "o Sánchez o els fatxes".

Casado reclama un vot "constructiu" que servisca per a un "projecte integrador" 

El líder del PP, Pablo Casado, ha reclamat un vot constructiu que servisca per a bastir un "projecte integrador i vertader" i que no vaja "contra ningú" ni siga el de la "por" o el de la "ira". Un acte al Congrés amb diputats i senadors del PP ha significat el començament de la carrera electoral dels populars, tal com ha destacat Casado, que ha demanat novament la unió dels partits de centredreta per a no donar "un salvavides" a Pedro Sánchez en les eleccions del 10 de novembre.

Casado ha defés la proposta d'integració d'Espanya Suma, i ha demanat als seus parlamentaris que l'expliquen per tot el territori per a deixar clar que al candidat socialista li interessa la fragmentació del vot de l'electorat del PP, Cs i Vox.  En aquest sentit, el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, calcula que amb Cs podrien millorar fins a 40 escons.

A Montero no li fa por que Més Madrid concórrega a les eleccions

Per la seua banda, la portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Irene Montero, ha assegurat que no li fa por que Més Madrid amb l'exnúmero dos de la seua formació, Íñigo Errejón, concórrega a les eleccions perquè, ha respost, a la seua formació la preocupen "les coses serioses i no la democràcia". La portaveu d'Unides Podem assenyala que la seua coalició ha de presentar-se a les eleccions amb les seues propostes per a tractar de convéncer la ciutadania.

Vox veu una oportunitat en la repetició electoral

El portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha manifestat que veu "una oportunitat" en la repetició electoral i ha criticat TVE per no incloure la formació de Santiago Abascal en els debats cara a cara.

També et pot interessar

stats