Sánchez demana "responsabilitat" a tots els partits per a no anar a eleccions

El president en funcions reclama a Unides Podem que es comprometa amb una "legislatura progressista".

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, dura la seua visita a Níjar, aquest dilluns
El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, dura la seua visita a Níjar, aquest dilluns / Miguel Ángel Molina (Efe)

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat a Unides Podem que valore si per tercera vegada dirà "no" a la investidura d'un "govern progressista" i ha defensat que "tots els actors polítics han d'assumir la seua responsabilitat" perquè no hi haja eleccions el 10 de novembre. 

Així, ha reclamat a Unides Podem que es comprometa amb una "legislatura progressista" i ha demanat a tots els partits "un acte de responsabilitat amb el país". El cap de l'executiu ha defensat la importància de tindre un govern "en plenes facultats" per situacions com la que s'està donant per la gota freda i altres "desafiaments" pròxims.

A més, el president en funcions ha recordat que des del 28 d'abril sempre han demanat que es constituïra "un govern progressista" que no depenga de forces independentistes, "que tenen una agenda política molt diferent de l'interés general del conjunt del país".

Sánchez ha subratllat que va demanar l'"abstenció tècnica" de PP i Ciutadans perquè es poguera facilitar la investidura i que a Unides Podem se li han plantejat "fins a cinc propostes diferents" per a arribar a un enteniment.  Precísament, aquest dilluns el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha plantejat al PP una abstenció conjunta en la investidura de Pedro Sánchez amb condicions

També et pot interessar

stats