Sánchez vol una majoria “rotunda” el 10N per a impedir que el PP, Cs i Podem bloquegen la formació de govern

Casado: “Qui no és capaç de gestionar la seua investidura no pot governar Espanya”.

Foto de portada: El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, respon al líder del PP, Pablo Casado

Al Congrés s'ha celebrat des de les 9:00 hores la que serà, probablement, l’última sessió de control al govern espanyol en funcions. Una sessió marcada pel fracàs de les negociacions d’investidura que obligarà a repetir les eleccions generals el pròxim 10 de novembre. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, han tingut un dur cara a cara amb discursos que ja miren cap a la pròxima cita amb les urnes. 

Pablo Casado ha obert la sessió de control i ha arremés contra Sánchez per la seua “incapacitat més fàtua” i la “inacció més solemne”, i l’ha acusat d’haver jugat aquests cinc mesos amb la ciutadania perquè va voler des del primer moment anar a eleccions. “Per a aquest servei no cal córrer. I vosté volia que passara açò des del principi”, ha assenyalat Casado, que li ha dit a Sánchez que “qui no és capaç de gestionar la seua investidura no pot governar Espanya”.

Pensant ja en clau electoral, el líder dels populars ha recordat al president en funcions que “les eleccions les carrega el diable” i que el PP estarà a l’altura “per a recuperar una nació que a vosté li ve gran”.

Pedro Sánchez ha contestat a Casado que el problema és que quan estan en l’oposició no reconeixen la legitimitat del PSOE. “Espere que els espanyols el 10N donen una majoria més clara perquè vostés, senyor Casado, Rivera i Iglesias no tinguen la capacitat de bloquejar la formació d’un govern”, ha manifestat el líder socialista.

Així, Sánchez ha culpat del bloqueig polític la “falta de sentit d’estat” de Casado, la “irresponsabilitat” del president de Ciutadans, Albert Rivera, i el “dogmatisme” del líder de Podem, Pablo Iglesias. “Ací hi ha hagut un grup que ha intentat formar govern i tres que ho han impedit. Espanya necessita estabilitat i moderació, no necessita el bloqueig”, ha lamentat Sánchez.

Rivera promet que, si suma una majoria amb el PP, formarà govern en un mes

El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha compromés al fet que si suma amb el PP una majoria en les eleccions del 10 de novembre, encara que siga només per un escó més, hi haurà govern en un mes. 

Belarra (Podem) diu que el PSOE “està on volia estar”

Des d’Unides Podem, Ione Belarra ha dit a la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo: “Molta gent pot pensar que vostés estan exactament on volien, en una repetició electoral en què rascar algun escó més o, quan puguen, convéncer Albert Rivera”. I ha acusat el PSOE de no voler intentar formar un govern de coalició “perquè saben que si estem en el govern no podran fer el que sempre fan, incomplir la seua paraula”. I Calvo ha respost: “El govern de coalició el van rebutjar vostés, només vostés. En concret, el seu líder”.

Baldoví a Sánchez: "Qui no sap pactar, probablement no hauria de governar"

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha retret a Pedro Sánchez la seua "incapacitat manifesta" per a dialogar i li ha dit que "qui no sap pactar, probablement no hauria de governar".

Batet tanca el Congrés i diu que els diputats ara han de "retre comptes"

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha posat fi aquest dimecres a la que previsiblement ha sigut l'última sessió plenària d'aquesta XIII legislatura, i ho ha fet lamentant que els diputats no hagen aconseguit la seua missió de "convertir en realitats polítiques" les esperances dels electors. Així, ha recordat que ara hauran de "retre comptes" davant la ciutadania.

Quatre mesos durarà aquesta XIII legislatura, ja que les Corts Generals es dissoldran el 24 de setembre amb motiu de la publicació i entrada en vigor del decret de convocatòria electoral.

També et pot interessar

stats