Torra demana a Sánchez que fixe "dia i hora" per a negociar una solució "política i democràtica"

El president de Catalunya rebutja la violència i fa una crida a la "responsabilitat" en les pròximes manifestacions.

Torra, aquest dissabte
Torra, aquest dissabte

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha fet aquest dissabte una crida a la "responsabilitat" en les pròximes convocatòries de mobilitzacions previstes per a protestar per la sentència del procés. A partir de les 18:00 hores hi ha convocada una nova concentració a la plaça Urquinaona.

A causa dels greus aldarulls de les últimes jornades, que han tingut un pic en la nit d'aquest divendres, Torra ha llançat un missatge de calma i ha rebutjat les accions violentes dels grups radicals. Segons ha insistit, el moviment independentista és pacífic i la violència no representa cap dels 247 municipis que formen part de Catalunya. 

Tot i això, Quim Torra ha instat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a fixar "hui mateix" dia i hora per a seure en una mesa de negociació entre Catalunya i l'Estat "sense condicions", per a abordar el conflicte. El dirigent català ha reiterat que la situació ha de tindre una resolució "política i democràtica". 

El president de Catalunya ha comparegut passades les dotze i mitja després d'haver-se reunit amb els alcaldes de Tarragona, Girona i Lleida. Hi estaven citats els dirigents de les quatre ciutats, però l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantat Torra i no ha acudit a la cita. 

També et pot interessar

stats