• VÍDEO | Ajornen el ple del Parlament de Catalunya per la falta d'acord entre JxCat i ERC sobre l'escó de Torra

  Notícies Política | 27/01/2020 21:37
  À Punt NTC

  Imatge de portada: El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant la seua intervenció en el ple del Parlament de Catalunya / Toni Albir (Efe)

  La junta de portaveus ha ajornat el ple del Parlament de Catalunya per la falta d'acord entre JxCat i ERC per la retirada de l'acta de diputat al president del govern català, Quim Torra. 

  Aquesta tensió s’ha traslladat a les votacions i per primera vegada des de la constitució de la cambra el 1980, el ple ha rebutjat l’aprovació dels pressupostos. 

  Torra ha instat el president del Parlament, Roger Torrent, a “garantir” els seus drets com a diputat al Parlament revertint la decisió de la Mesa que deixa sense efecte el seu escó

  “Apel·le a tots els diputats que es revertisca aquesta irregularitat, aquest fet il·legal, de manera immediata. Si no és així, posaran en risc la continuïtat de les institucions”, ha explicat Torra, en una prerrogativa que pot fer servir el president de l’executiu per a intervenir quan ho considere convenient.

  Convocatòria d'eleccions anticipades

  El president del grup PSC-Units, Miquel Iceta, i la presidenta de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jèssica Albiach, han reclamat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que convoque eleccions ja que consideren que “això ja no aguanta més”.

  Socialistes i comuns han coincidit a demanar unes eleccions anticipades, amb l’excepció que Albiach ha insistit que seria convenient que abans s’aprovaren els pressupostos de 2020.

  Iceta i Albiach han intervingut en el ple després que el mateix Torra prenguera la paraula per a instar el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a “garantir” els seus drets com a diputat perquè, en cas contrari, “es posarà en risc la continuïtat de les institucions”.