Tota l'energia consumida per la Generalitat serà renovable

Ximo Puig ha defés el paper fonamental de les regions i les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic.

Ximo Puig, amb el vicepresident primer del Comité Europeu de les Regions, Markku Markkula
Ximo Puig, amb el vicepresident primer del Comité Europeu de les Regions, Markku Markkula / J.J. Guillén (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l'energia consumida per la Generalitat serà "cent per cent renovable" al final d'aquesta legislatura.

L'objectiu és que la factura de vora 50 milions anuals que gasta l'administració autonòmica en el funcionament del conjunt de serveis que presta "siguen oferits a través energia verda i renovable".

Així mateix, ha informat que preveu reduir la factura energètica augmentant l'eficiència dels edificis, mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics "en tots els centres dependents de la Generalitat".

Puig ha participat en la reunió dels membres del Comité de les Regions en la Cimera del Clima de Madrid, on ha defés el paper fonamental de les regions i les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic. Així, ha advertit que sense la participació local i regional "serà impossible traslladar la transició ecològica".

Puig ha dit que la transició ecològica ha d'estar basada en la justícia social. Per això, ha apuntat que veu fonamental que l'arquitectura institucional tinga en compte les regions i les ciutats.

D’altra banda, Puig s’ha referit als efectes que el canvi climàtic està provocat en zones com la Comunitat Valenciana. Així, ha assegurat que és necessari que la UE tinga "una estratègia concreta sobre el Mediterrani". Segons el president, aquesta és la zona on hi ha "més risc" que el canvi climàtic "tinga una conseqüència directa ràpidament" i, per això, ha de tindre "una atenció especial per part de la UE".

També et pot interessar

stats