Unides Podem proposa al PSOE reprendre la negociació sobre un govern de coalició

La formació morada envia un document on contempla quatre opcions diferents.

VÍDEO | Unides Podem proposa al PSOE reprendre la negociació sobre un govern de coalició

Unides Podem ha enviat aquest dimarts al PSOE un document amb propostes programàtiques i de competències amb l'objectiu de reprendre la negociació i acordar un govern de coalició. 

El document, assenyalen des de la formació morada, contempla quatre opcions diferents.

En una nota de premsa expliquen que s'inclou “una proposta integral de mesures programàtiques, distribució de responsabilitats i competències de caràcter flexible”, que, afigen, “té com a origen el punt de trobada al qual havien arribat Unides Podem i PSOE just abans de la investidura fallida del juliol”.

Una vicepresidència i tres ministeris

Les quatre opcions que Podem ha oferit als socialistes per a un govern de coalició passen per obtenir una vicepresidència de Drets Socials i Igualtat i tres ministeris, entre els quals continuen optant al de Treball, malgrat els recels que la petició d'aquesta cartera va despertar al juliol en alguns sectors econòmics.

Els d'Iglesias també aposten de nou pel Ministeri de Transició Ecològica, que dirigeix la política ambiental a Espanya, i en el qual tenen pes les energètiques, així com Ciència, Innovació i Universitats, que apareixen en tres de les quatre propostes.

El PSOE "sospesarà" la proposta

El PSOE ha assenyalat que considera necessari "sospesar" el contingut de la nova proposta d'Unides Podem per a un govern de coalició. "La resposta s'oferirà quan siga procedent, després de la reflexió", han afegit fonts del partit socialista.

També et pot interessar

stats