Unides Podem-EU impulsarà una llei de preus mínims al camp per a assegurar la rendibilitat de les collites

La coalició vol activar la proposta mitjançant una acció coordinada als àmbits autonòmic, estatal i europeu.

Imatge d'arxiu d'una explotació agrícola valenciana
Imatge d'arxiu d'una explotació agrícola valenciana / GVA

Unides Podem-Esquerra Unida proposa imposar per llei preus mínims al camp per a assegurar la rendibilitat de la producció agrícola, en relació al tipus de cultiu, zona de plantació, cost de producció i de distribució.

Aquesta  llei de preus mínims al camp és una de les propostes de la coalició "per a atallar la crisi que viu el sector citrícola valencià". Una iniciativa que Unides Podem-Esquerra Unida aspira a impulsar alhora des de les Corts, el Congrés i el Parlament Europeu, perquè es puguen dur a terme una bateria de mesures necessàries per a aplicar-la. Entre altres, s'inclou "l'activació de les clàusules de salvaguarda dels tractats europeus, l'aplicació de les sancions per vulneració de la llei de cadena alimentària o el reforç de les fronteres per a evitar l'entrada de productes fitosanitaris prohibits a Espanya".

La coalició també proposa destinar més recursos a la I D agrícola, per a augmentar la productivitat i sostenibilitat dels cultius, així com aprofitar el marge d'aplicacio que dona la PAC en l'àmbit autonòmic per a dirigir les ajudes a donar suport al treball agrícola dels joves i les dones, i lluitar contr el despoblament. 

Nova Transició Verda

A les comarques del sud, Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat la proposta Nova Transició Verda, amb què la coalició vol fomentar la mobilitat sostenible a les grans ciutats i les àrees metropolitanes. En l'acte han participat el candidat de la coalició a l'alcaldia, Xavier López, les candidates a les Corts per Alacant, Beatriu Gascó i Estefania Blanes, i el candidat per València a les Corts, Ferran Martínez.

També et pot interessar

stats