Urdangarin podrà eixir de la presó dos dies a la setmana per a fer voluntariat

El jutge de vigilància penitenciària ha autoritzat el permís en contra del criteri del ministeri fiscal.

El cunyat del rei Felip VI, Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu
El cunyat del rei Felip VI, Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu

El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Castella i Lleó ha permés, en contra del criteri del ministeri fiscal, que Iñaki Urdangarin puga eixir del centre penitenciari d'Àvila dos dies per setmana, huit hores cada dia, per a fer tasques de voluntariat en una institució. 

Segons ha informat el TSJCyL en un comunicat, el magistrat Florencio de Marcos ha justificat l'autorització en l'objectiu d'evitar la "dessocialització" que comporta la soledat de l'intern, que ara mateix està classificat en segon grau penitenciari.

El marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI és l'únic intern masculí de la presó avilesa de Brieva, on va ingressar en juny de 2018 en compliment d'una pena de cinc anys i 10 mesos de presó per corrupció en el marc del cas Nóos. En la seua situació d'aïllament, Urdangarin no té relació amb la resta de recluses i té com a única vida social la visita dels familiars.

El jutge recorda que si bé aquesta situació d'aïllament és legal, "han d'articular-se mesures per tal d'evitar la dessocialització que comporta la soledat".

El passat mes de desembre De Marcos ja va permetre a Urdangarin tindre una bicicleta estàtica per a "mantindre la salut física i mental" i "ocupar les llargues hores de soledat".

També et pot interessar

stats