Vaga general a Catalunya: tres detinguts i 46 persones ferides pels incidents

La carretera C-16 ha estat tallada al trànsit quatre hores per la crema de pneumàtics.

VÍDEO | Vaga general a Catalunya: tres detinguts i 46 persones ferides pels incidents

Tres persones detingudes i 46 ferides en diversos incidents ocorreguts a Catalunya durant els talls de carreteres i carrers amb motiu de la vaga general contra el juí del procés, segons ha informat la Conselleria d'Interior. Del total de persones ferides,  37 han sigut ateses pel sistema d'emergències mèdiques 

Dels tres detinguts, n’hi ha hagut un a Barcelona per pegar-li una punyada a un mosso, un altre ha llançat objectes als agents a Gurb i una altra persona ha sigut detinguda a Tarragona quan intentava tallar l'AP-7.

De les 37 persones ateses, que inclouen set mossos ferits, s'han hagut de realitzar 17 trasllats a centres sanitaris, encara que tots els afectats presenten “lesions lleus” i una d'elles “menys greu”.

13.000 persones assisteixen a la concentració a Barcelona

La plaça Universitat de Barcelona ha sigut escenari d'una concentració sobiranista en suport a la convocatòria de la vaga, en la qual han participat unes 13.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

La concentració amb motiu de la vaga s'ha repetit en altres parts del territori català i, per a aquesta vesprada hi ha prevista una manifestació unitària del soberanisme a Barcelona, que comença a les 18.00 hores.

Tallen al trànsit quatre hores la C-16

La carretera C-16 ha estat més de quatre hores tancada al trànsit durant el matí d'aquest dijous, al seu pas per Berga (Berguedà), després que unes 200 persones l'hagen tallada i hagen cremat uns pneumàtics en l'accés sud, que han provocat una densa fumaguera visible a quilòmetres.

A les 14.00 hores, el departament d'Interior ha informat que les carreteres que encara continuen tallades al trànsit per les protestes de la vaga general a Catalunya són l'N-152a i l'N-154 a Puigcerdà (Cerdanya), la C-58 en sentit nord a Terrassa (Vallès Occidental), l'A-7 a Tarragona i l'N-II en sentit nord a Mataró (Maresme).

Els manifestants reprenen els talls de Rodalies a la plaça de Catalunya

Desenes d'estudiants i manifestants han tornat a ocupar les vies i a tallar la circulació dels trens de rodalies a la plaça de Catalunya abans de les 14:00 hores, després que prop d’uns 500 es retiraren cap a les 13:45 hores.

La parada afecta les línies R1, R3, R4, RG1 i R12 en aquesta estació, on els manifestants han saltat els torns i han descendit a l'andana.

Els Mossos detenen dues persones per agredir un agent

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en la vaga general convocada aquest dijous a Catalunya. La primera de les detencions s'ha produït per la presumpta agressió a un agent durant una protesta a la ciutat de Barcelona, i la segona per incidents associats amb talls de carretera a Gurb, Barcelona, on un periodista de TV3 ha sigut atés per l'impacte d'una pedrada. Els dos detinguts han sigut acusats d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

També et pot interessar

stats