Alacant, peça clau de les eleccions del 28A

Els actes dels líders polítics d'aquest dissabte i la gran quantitat de vot indecís situen la ciutat com a epicentre de la batalla electoral.

VÍDEO | Alacant, peça clau de les eleccions del 28A

Alacant s'ha convertit en una peça clau de les pròximes eleccions del 28 d'abril. La possible irrupció de Vox que anuncia el CIS, així com el fet que aquesta circumscripció concentra el 40% del vot indecís són, segons veus expertes, les raons que han dut els líders dels principals partits a convertir la ciutat en el centre de la batalla electoral. Per això, l'han triada per a fer els mítings de l'equador de la campanya d'aquest dissabte.

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa, junt amb Ximo Puig i el cap de llista al Congrés per València, Pedro Duque, en un acte que els socialistes valencians han organitzat al pavelló Florida-Baver; el candidat del Partit Popular, Pablo Casado, clausura a l'Auditori de la Diputació d'Alacant un míting en què també intervindrà Isabel Bonig.

Pel que fa a Compromís, celebra el míting central de la campanya d'Alacant al Palau de Congressos i està previst que intervinguen el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, i la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, entre altres. 

Ciutadans ha triat el Paranimf de la Universitat d'Alacant per a oferir l'acte central de campanya. Inés Arrimadas acompanyarà el candidat a la presidir el govern valencià, Toni Cantó. 

El complex cultural de Las Cigarreras acull el míting d'Unides Podem- Esquerra Unida, al qual assisteixen el candidat a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, la candidata a les Corts per València, Rosa Pérez Garijo, i el coordinador general d'EU, Alberto Garzón. 

A Alacant hi ha en joc dotze escons del Congrés, la qual cosa la converteix en la quinta circumscripció espanyola en nombre de diputats a triar. De les eleccions autonòmiques del 28 d'abril també eixiran 35 parlamentaris per a les Corts.

També et pot interessar

stats