Vox registra una reforma de la llei per a il·legalitzar ERC, JxCat, EH Bildu i la CUP

Abascal afirma que volen il·legalitzar qualsevol partit independentista que busque "destruir la unitat i la sobirania d'Espanya".

El líder de Vox, Santiago Abascal, registra una iniciativa al Congrés al costat del seu equip
El líder de Vox, Santiago Abascal, registra una iniciativa al Congrés al costat del seu equip / Jesús Hellín (Europa Press)

El president de Vox, Santiago Abascal, ha registrat al Congrés una reforma de la vigent llei de partits polítics per a il·legalitzar totes les formacions separatistes i les que van promoure el procés independentista català de 2017, la qual cosa inclou Esquerra (ERC), Junts per Catalunya (JxCat), la CUP i EH Bildu, entre altres.

Segons ha explicat al Congrés, el que pretenen és il·legalitzar "tots els partits que busquen destruir la unitat i la sobirania d'Espanya", i si el PNB o el BNG també pretenen aquest objectiu, "es veuran afectats igualment per la seua reforma".

Abascal ha denunciat que en l'actualitat existeixen partits que expressen en els seus estatuts la voluntat de "trencar Espanya" i l'orde constitucional, partits que han incitat "a la violència, a la desobediència dels tribunals, a l'incompliment de les lleis, a l'abús de poder" i partits que han "justificat" el terrorisme.

Enfront d'això, Vox el que planteja és una reforma legislativa que pose "límits clars". Amb la seua proposició, vol il·legalitzar els partits que es neguen a incloure expressament en els seus estatuts l'acatament de la Constitució de 1978, que justifiquen la violència com a "mètode d'acció política", que ataquen les llibertats i els drets fonamentals, que donen suport a organitzacions terroristes o vinculades a la destrucció de la unitat d'Espanya o que promoguen referèndums o lleis contra la sobirania.

Retornar els fons públics

Però, a més, els de Santiago Abascal també inclouen en la seua iniciativa que les formacions polítiques que han incomplit "aquestes bases mínimes" hagen de retornar els fons públics rebuts.

També et pot interessar

stats