Zaplana va intentar comprar un port esportiu a Altea per 1,8 milions d'euros

El sumari del cas Erial assenyala que aquest import provenia, suposadament, dels comptes bancaris descoberts a Suïssa.

Imatge del port esportiu Marina Greenwich d’Altea
Imatge del port esportiu Marina Greenwich d’Altea

El sumari del cas Erial, conegut aquesta setmana, revela que Eduardo Zaplana hauria intentat comprar un port esportiu de luxe a la costa d'Altea per 1,8 milions d'euros. Els diners provenien, suposadament, dels comptes bancaris descoberts a Suïssa i que la jutgessa vincula al patrimoni de l'expresident de la Generalitat.

Zaplana va tractar d'adquirir el port esportiu Marina Greenwich, més conegut com port de Campomanes, un port de luxe amb capacitat per a més de 500 embarcacions de gran eslora. L'operació es va dur a terme entre maig del 2016 i març del 2017, quan l'exministre ja estava sota vigilància policial. No obstant això, les negociacions van fracassar perquè, en l'últim moment, el venedor, el Banc Sabadell, va doblar el preu inicial.

Els 1,8 milions d'euros procedien suposadament dels comptes bancaris trobats a Suïssa i que la jutgessa vincula al patrimoni ocult d'Eduardo Zaplana. No obstant això, l'expresident de la Generalitat només reconeix haver participar en aquesta operació com a intermediari. El nom de Zaplana no apareix en cap d'aquests moviments econòmics, però tant la Guàrdia Civil com la jutgessa inclouen aquestes maniobres, dutes a terme a través de societats interposades i testaferros, en l'intent de l'exministre de repatriar els 10,5 milions d'euros que suposadament va cobrar en suborns per la concessió de llicències eòliques i d'ITV.

També et pot interessar

stats