• Agricultura es compromet a dur a la UE un estudi sobre l’impacte de la xilel·la a la Comunitat Valenciana

  Notícies Societat | la Marina Baixa | 03/07/2019 21:28
  À Punt NTC

  Mireia Mollà visita camps afectats per la xilel·la / À Punt

  Per primera vegada, una persona amb competències de gestió s’ha desplaçat fins al terreny per a conéixer de primera mà el problema de la xilel·la (Xylella fastidiosa) a la Comunitat Valenciana. La nova consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, s’ha reunit aquest dimecres amb la Plataforma d’Afectats per la Xilel·la a Tàrbena, a la Marina Baixa, i ha visitat els camps. 

  Després de la primera presa de contacte, hi ha satisfacció entre els agricultors, ja que li han arrancat un compromís a la consellera. Mollà ha assegurat que el seu departament durà a la Unió Europea un estudi en què s’especifique com està afectant el bacteri a la Comunitat Valenciana per a determinar si es reconsidera la política d’erradicació actual, que en dos anys ha obligat a tallar més de 35.000 arbres. “Hem de definir quines són les nostres particularitats perquè es tinguen en compte per part d’Europa per a fer un pla amb matisos”, ha afirmat la responsable d’Agricultura en À Punt. 

  Els afectats per la xilel·la reclamen un canvi total en la gestió del contagi i que es passe del pla d’erradicació actual a un de contenció. Això implicaria tallar només els arbres afectats per la plaga, ja que, segons denuncien, ara per ara hi ha oliveres que donen negatiu al costat d’arbres infectats i que s’estan tallant igualment.