• Alcaldes de Camp de Morvedre consideren injustes les condicions per a rebre ajudes contra el despoblament

  Notícies Societat | el Camp de Morvedre | 09/04/2019 12:46
  À Punt NTC

  A l'octubre passat es va aprovar un decret que regulava les ajudes contra el despoblament / Europa Press

  Alcaldes de la comarca del Camp de Morvedre han mostrat el seu malestar amb la Generalitat perquè consideren injustes les condicions per a rebre les ajudes establides en el Fons de Cooperació per a la Lluita contra del Despoblament.

  A l'octubre passat es va aprovar un decret que establia sis requisits perquè els pobles reben ajudes, dels quals n'han de complir cinc. Els supòsits contemplen indicadors com densitat de població, evolució demogràfica, taxa d'envelliment, índex de dependència o taxa migratòria. En el cas de Segart, un poble de 158 empadronats, nomès compleix tres requisits per a rebre subvencions, i per tant es queda fora. El seu alcalde, Francisco Garriga, considera que, sense ajudes, continuarà el despoblament en municipis com aquest, ja que no hi ha ni indústria ni agricultura. Garriga ha demanat  que es cree una brigada amb què la gent puga treballar en temes rurals i no se senta obligada a anar-se'n fora per a tindre faena. 

  Fins a 155 pobles rebran ajudes en el pla d'enguany

  Un total de 155 pobles han entrat en el pla d'enguany per a repartir-se les ajudes, que van dels 3.000 als 100.000 euros. Toni Such, director general d'Administració Local, ha manifestat en una entrevista en Les notícies del matí  que els criteris d'adjudicació són "totalment objectius" i ha lamentat que pobles com Segart "es queden fora per no complir almenys cinc dels sis condicionants".

  També ha destacat que hi ha 155 pobles que entren enguany en el pla del Fons de Cooperació per a la Lluita contra del Despoblament de la Generalitat i que n'hi ha 15 que se'n beneficien per primera vegada. Preguntat per la necessitat que arribe internet a tots els pobles de la Comunitat Valenciana, ha apuntat que actualment estan connectats per ràdio i que ha aconseguit el compromís amb les operadores de portar banda ampla a a tots els municipis valencians.