• Condemnat a 33 anys de presó per violar i matar una anciana a Xàtiva

  | 19/02/2020 14:05
  À Punt NTC
  Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València

  Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

  L'Audiència Provincial de València ha condemnat a penes que sumen 33 anys de presó un home que va assassinar i va agredir sexualment amb un penjador de fusta una dona septuagenària a Xàtiva. També ha decretat l'internament en un centre psiquiàtric per un període no superior al d'aquesta condemna. L'home haurà d'indemnitzar amb 180.000 euros els familiars de la víctima i participar, després del compliment de les penes privatives de llibertat, en un programa formatiu d'educació sexual.

  La sentència recull el veredicte de culpabilitat dels delictes d'assassinat i agressió sexual emés per un jurat popular després del juí celebrat aquest mes de febrer i es pot recórrer en apel·lació davant del TSJCV.

  Segons l'apartat de fets provats, l'acusat es va presentar al domicili de la víctima, de 75 anys, el 10 de febrer de 2017 i va començar a cridar insistentment a la porta. La dona, que el coneixia perquè era veí del mateix municipi, li va permetre entrar. 

  Circumstància eximent incompleta d'alteració psíquica

  El magistrat considera que l'acusat és l'autor dels fets, encara que observa en la seua conducta la circumstància eximent incompleta d'alteració psíquica, ja que en el moment dels fets patia un “retard mental moderat des de feia anys que afectava les seues facultats intel·lectives i volitives de manera lleu moderada, però sense anul·lar-les”.