• Desarticulen una organització dedicada a la regularització de migrants a canvi de diners

  Notícies Societat | el Vinalopó Mitjà | 21/04/2019 12:40
  À Punt NTC

  Agents de la Policia Nacional han detingut 29 persones que presumptament formaven part d’una organització dedicada a la regularització de migrants a canvi de quantioses sumes de diners.

  En total s’han efectuat 29 detencions en diferents indrets de l’Estat: 11 a Pamplona, 10 a Alacant, 5 a Saragossa, 2 a Àlaba i 1 a Girona.

  La investigació es va iniciar a Alacant fa aproximadament tres mesos, arran de constatar que ciutadans àrabs, suposadament establits a Montfort, estarien obtenint la targeta de residència de manera fraudulenta.

  Després de l’estudi de diverses sol·licituds, els investigadors van observar que el passaport que constava en el certificat d’empadronament havia sigut expedit en dates posteriors a la que constava com a alta en el padró. Això va motivar l’obertura d’una via d’investigació dirigida a esbrinar una possible alteració en les dates.

  Agents de la investigació van determinar que els certificats d’empadronament aportats eren originals i que no havien sigut alterats, per la qual cosa es va sol·licitar de l’Ajuntament de Montfort els documents aportats per a l’alta.

  Així, es va posar de manifest que no existia cap constància documental, la qual cosa confirmava la possible existència d’alguna persona que poguera estar implicada en la introducció d’altes fraudulentes en la base de dades d’aquesta entitat. 

  Després de realitzar els registres de la base de dades del padró d’habitants, els investigadors van confirmar que 63 persones havien sigut donades d’alta en dates molt posteriors a les que realment constaven, i que totes van ser realitzades utilitzant domicilis inexistents.

  La policia estima que al voltant de 30 persones podrien haver obtingut el permís de residència a través del frau investigat. S’han constatat 56 sol·licituds de permisos de residència amb altes presumptament fraudulentes.