• Dos detinguts per perforar un oleoducte a Borriana per a sostraure hidrocarburs

  Notícies Societat | la Plana Baixa | 17/06/2019 17:27
  À Punt NTC

  Imatge d'arxiu.

  La Guàrdia Civil ha detingut dues persones i n'investiga tres més per perforar un oleoducte a Borriana (Plana Baixa), del qual sostreien hidrocarburs a través d'una mànega que portava el combustible a una nau, on s'emmagatzemava. Se'ls acusa d'haver sostret més de 35.000 litres per valor de 75.000 euros.

  L'operació, denominada Carabona, es va iniciar el setembre de 2016 i durant les investigacions els agents van poder comprovar l'existència d'un grup de persones que podria estar realitzant extraccions d'hidrocarburs a les comarques de Castelló. Els detinguts, dos homes de 31 i 37 anys, han passat a disposició del jutjat d'instrucció número 4 de Vila-real i estan acusats dels delictes de robatori amb força, estralls i pertinença a grup criminal.

  El cos policial ha ressaltat que aquesta pràctica suposa un "alt risc" per a la seguretat pública, ja que per a tindre accés al carburant de la xarxa es perfora el tub de l'oleoducte amb el risc d'explosió i amb un alt perill mediambiental per possible vessament d'hidrocarbur en la zona.