• VÍDEO | El Consell de Ministres declara el Sexenni de Morella patrimoni cultural immaterial

  Notícies Societat | els Ports | 05/04/2019 18:09
  À Punt NTC

  El Sexenni mostra el compromís de tot el poble amb una decoració especial dels carrers, danses i quadres bíblics / À Punt Mèdia

  El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la decracció del Sexenni de Morella com a patrimoni cultural immaterial. Ho acaba d'anunciar la ministra portaveu Isabel Celaá. La portaveu del govern espanyol ha destacat que aquesta festa és un "un sentiment popular, molt intens que compta amb la participació de tot el veïnat".

  En saber la notícia, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha assegurat que és un orgull i un reconeixement a l'esforç de tot el poble. L'alcalde ha destacat que, en poc de temps, el Sexenni de Morella ha rebut molts reconeixements, com el de festa d'interés turístic, declarada per la Generalitat. Ara, la del Consell de Ministres, ha sigut "com la cirereta del pastís", ha dit. 

  El Sexenni de Morella presenta diverses característiques que el converteixen en una festa extraordinària que se celebra cada sis anys. Mostra el compromís de tot el poble amb una decoració especial dels carrers, danses úniques i quadres bíblics, que pertanyen a cadascun dels gremis i que componen el retaule dels nou dies de Sexenni.

  Aquesta festa de la capital dels Ports ja gaudia de les declaracions de festa d'interés turístic nacional i bé d'interés cultural immaterial, que juntament amb la de manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial mostra la seua rellevància.