• El Consell ja ha destinat 74,5 milions als afectats per la DANA de setembre

    Notícies Societat | el Baix Segura | 29/10/2019 18:13
    A Punt NTC

    La Generalitat ha destinat ja 74,5 milions d'euros en ajudes, subvencions i línies de crèdit específiques per als damnificats per la gota freda del setembre passat a la Comunitat Valenciana, en què van morir tres persones.

    Així ho ha assegurat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, en la comissió de les Corts. Així mateix, ha dit que els danys podrien haver sigut majors si no s'hagueren seguit els protocols establits. A més, ha volgut recordar que es tracta del pitjor temporal en segle i mig des de la riuada del Dia de Santa Teresa de l'any 1879.

    La consellera ha destacat especialment els danys que es van produir a les localitats de Molins, Xacarella, Algorfa, Almoradí, Oriola i Ontinyent. Només el dia 13 de setembre es van realitzar més de 600 actuacions de salvament de persones atrapades i el telèfon d'Emergències 112 Comunitat Valenciana va rebre 7.119 telefonades. Així durant tot l'episodi, un total de 7.430 persones van treballar en diversos torns des del dia 9 de setembre.