• El Ministeri d'Agricultura declararà d'actuació especial la zona de l'incendi de Beneixama

  Notícies Societat | l’ Alt Vinalopó | 14/08/2019 13:27
  À Punt NTC
  Zona afectada de l'incendi de Beneixama

  Zona afectada de l'incendi de Beneixama / À Punt

  El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació té previst publicar una declaració de zona d'actuació especial a la zona afectada per l'incendi declarat al juliol a Beneixama (Alt Vinalopó), que va cremar 870 hectàrees de terreny. L'objectiu és donar suport a la restauració forestal de l'espai.

  També es publicarà l'emergència de les obres pendents d'executar en les matèries "més urgents" per a la restauració de les superfícies perjudicades. Suposaran una inversió de 300.000 euros i aniran encaminades a "minimitzar" els danys, "contindre" els processos erosius que tenen lloc posteriorment a les zones que han patit un incendi i "afavorir" la regeneració dels hàbitats afectats. 

  El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant va donar per extingit el foc el passat 19 de juliol, després de quatre dies des que va ser declarat, i es treballà amb la hipòtesi que va ser intencionat perquè abans s'havien registrat quatre conats seguits en un municipi proper. Les flames obligaren a desallotjar propietaris de casetes dels voltants