• El PP i Cs d’Alacant demanen al govern central mesures legals contra els okupes

  Notícies Societat | 16/02/2020 21:48
  À Punt NTC
  À Punt NTC

  Ple de l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

  Les portaveus del PP i Ciutadans en l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen de España i Mari Carmen Sánchez, volen que el Consell reclame al govern central mesures legals per a combatre l'ocupació. Per això, han firmat una declaració institucional conjunta, que debatrà el pròxim ple del consistori, i en què les dues formacions demanen castic més dur contra els okupes i que es permeta desallotjar habitatges ocupats il·legalment en un màxim de 12 hores. 

  Les formacions conservadores denuncien que Alacant té una taxa d’habitatges ocupats superior a la de Madrid, i la raó cal buscar-la en la gran quantitat de segones residències que hi ha a la ciutat, que estan deshabitades durant llargs períodes de temps. 

  “Hi ha barris pràcticament ocupats, com per exemple Joan XIII. La conseqüència directa d’aquesta ocupació il·legal és l’augment de baralles, tràfic d’estupefaents i brutesa, causes que contribueixen a deteriorar la convivència de tot un barri”, afirmen De España i Sánchez en la declaració. 

  Per al PP i Ciutadans, “encara que les últimes reformes legislatives han tractat de buscar que els okupes puguen ser desallotjats d’una manera més àgil –permeten acudir a la via civil i no únicament a la penal–, el procés continua sent llarg i angoixós per als propietaris”.