El Primer Tall de la Mel obri la temporada a Aiora

L’apicultura és la principal activitat econòmica de la localitat, que produeix un quint de la mel de tot Espanya.

El Primer Tall de la Mel obri la temporada a Aiora

Aiora celebra la XVIII edició del Primer Tall de la Mel, un esdeveniment que ja s’ha consolidat a la localitat del la Vall de Cofrents. El ganivet retira la cera protectora i el producte líquid comença a omplir els primers recipients de la temporada. Una tradició que es traspassa de generació a generació en una zona en què l’apicultura és la principal activitat econòmica.

Més de 80 famílies senceres es dediquen a aquest treball artesanal mil·lenari i la comarca concentra la quinta part de la producció de tot Espanya, amb més de 6 milions de quilos.

Durant tot el cap de setmana, es pot conéixer en profunditat tot el procés d’elaboració de la mel en les diferents exhibicions. A més, el programa inclou concerts, xarrades, tallers i un mercat on es pot tastar la gastronomia típica de l’interior, com ara el tradicional gaspatxo aiorí o la gatxamiga.

També et pot interessar

stats